13 Mayıs 2014 Salı

Şık Bir Salon İçin Dekorasyon Fikirleri

Salonlar evin en çok kullanılan bölümlerinden biridir. Günün büyük bir bölümü salonda yemek yerken veya televizyon izlerken, misafir ağırlarken geçer. Bu nedenle salon takımları diğer mobilyalara göre daha çabuk eskir. Sürekli üzerinde gezilen halılar, sürekli üzerinde oturulan koltuk takımları, sık sık kullanılan yemek takımları zamanla değiştirilmesi lazım gelen mobilyalar halini alır. Salonunu baştan dekore etmek isteyen ev sahipleri için bizimde birkaç önerimiz olacaktır. Önce aşağıda sizin için seçtiğimiz salon dekorasyonu modellerini inceleyeyin.








Öncelikle salonda en önemli olan şeylerden biri şık bir görünüme sahip olmasıdır. Misafirlerimizi ağırladığımız veya ev ahalisi tarafından hep birlikte oturduğumuz salonumuz evin diğer bölümlerinden ayrıcalıklı bir yapıdadır. Salon dekorasyonu yapılırken her zaman daha çok özen gösterilir. Örneğin mobilyalarınızdan sıkıldıysanız artık daha modern ve şık mobilyalara sahip olmanızın zamanı gelmiştir. Vitrin veya konsol gibi salonda yer kaplayan mobilya yığınlarını salonunuzdan çıkararak bunun yerine daha modern bir çizgiye sahip sade ve estetik televizyon ünitelerini tercih edebiliriz. Bu ünitelerin raflı ve çekmeceli olanlarını özellikle tercih edebiliriz.






Şık köşe takımı koltukların önüne koyabileceğimiz kare veya yuvarlak alçak sehpalar oldukça şık bir görünüm sağlayacaktır. Televizyon ünitesini bulunduğu duvarı farklı bir renge boyayabilir veya şık bir duvar kağıdı ile kaplayabiliriz. Salonun kiriş geçen ölü duvarlarını niş ile değerlendirebiliriz. Duvara sabitlenen ve dilediğinde büyük yemek masalarına dönüşebilen yemek takımlarını tercih edebiliriz. Tek renk yerine iki renkli mobilyalar kullanabiliriz. Odanın veya mobilyaların rengine uyumlu olarak; perde, halı, biblolar vb ürünler modern salon dekorasyonu konusunda oldukça yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder