22 Mayıs 2014 Perşembe

Stil Sahibi Mavi Yatak Odaları

Huzur veren ve son derece doğal bir ortam yaratan mavi tonları yatak odaları için de en uygun renkler arasındadır. Sıklıkla tercih edilen mavi ve tonları ile yatak odalarınızda kendi stilinizi yaratabilirsiniz. Koyu maviye boyanmış oda duvarlarının üzerine asacağınız küçük beyaz çerçeveli resimlerle çok şık durabileceği gibi, yatağınızın hemen üstündeki duvara daha büyük renkli bir resim asma şansı da verecektir. Duvarınızı koyu maviye boyayacaksanız o zaman gardırop, şifonyer, komodin ve yatak başlığınızın beyaz ya da krem tonlarında olması odanızdaki mavi tonun kırılmasına ve ahenk yaratmasına neden olabilir. Açık mavi
tonlarında bir duvar rengi istiyorsanız o zaman siyahtan yararlanabilir ve mobilyalarınızı siyah beyaz ağırlıklı seçebilirsiniz.  Yine duvar rengi ile aynı tonlarda desenli ya da desensiz perde seçmeniz de çok şık bir yatak odası izlenimi verecektir. Güneş ışığından etkilenip uyanmak istemeyenlerdenseniz o zaman daha koyu mavi tonlarında kalın kumaşlı perdeler iyi bir çözüm olacaktır.
Koyu mavi tonlarındaki duvarlara mutlaka açık renk zeminler veya halılar tercih etmelisiniz. Aksine açık mavi tonlarında bir odaya sahipseniz, zeminin rengi ve halı seçimleriniz daha koyu olabilir. Özellikle lacivert renk ile beraber beyaz kullanarak tüm odanızı çok uyumlu bir hale getirebilirsiniz Lacivert duvarlar, beyaz mobilyalar, lacivert perde ve uyku takımı çok şık duracaktır. Tabi zemininin de bej ya da beyaza yakın bir renk tonunda olması da şart.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder