24 Mayıs 2014 Cumartesi

Yeşil mobilyalar ile ev dekorasyonu önerileri

Oturma odanızda eğer yeşil tonlara sahip bir koltuk takımı kullanıyorsanız oldukça şanslısınız demektir. Yeşil, pek çok renk ile uyumlu ve aynı zamanda dekoratif bir renk tonudur. Sarı, kahverengi, bej, mavi ve turuncu ile harikalar yaratabilirsiniz. Özellikle yeşil koltukları olan kişiler, orta sehpa seçimini ahşap renkte yapabilirler. Halı olarak da daha açık, su yeşili gibi bir ton tercih edilebilir veya uçuk sarı, krem gibi halılar da gayet şık durabilir.


Koltuklarınızda turuncu yastıklar ve kırlentler kullanabilirsiniz. Özellikle çizgili, puantiyeli ve çiçek desenli karışık kırlent kullanmak şahane bir görünme neden olacağı gibi son yıllardaki trende de uygun olacaktır. Yeşille birlikte kullanabileceğiniz mavi tonunu ise, abajur, battaniye, vazo ya da perde gibi ürünlerde tercih edebilirsiniz. Ancak mavi tonunu birkaç eşya dışında çok fazla kullanmamak gerekir. Bu durumlarda kahverengi halılar ve mobilya iskeletleri, yeşil ve mavi rengin bir arada kullanılabileceği harika tasarımlara imza atabilir. Tabi duvar renginizin de açık tonda olması şart.
Yeşil koltuklarla beraber kullanabileceğiniz bej halıya uygun bej perdeler de son derece sade ve şık bir dekorasyona neden olacaktır. Beyaz halı tercihi de uygun olabileceği gibi, koltuklarda kullanabileceğiniz turuncu yastıklar da beyaz halı tercihi ile çok daha can alıcı görünecektir. Yeşille beraber kullanabileceğiniz bir başka renk de kırmızıdır. Kırımızı halı, kırmızı perde ya da kırmızı yastıklar odaya çok etkileyici bir hava katacaktır.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder