14 Mayıs 2014 Çarşamba

Odalara göre duvar renkleri

Renkler insanlar için önemlidir. Bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki renklerin insanlar üzerinde oldukça büyük etkileri vardır. Örneğin beyaz temizliği temsil ettiği için hastane ve eczane gibi ortamlarda bu renk tonu ağırlıklı olarak kullanılır.



Kırmızı dikkati çeken bir renk olduğu için özellikle reklam panolarında firmalar tarafından tercih edilir. Mavi güvenilirliği temsil ettiği için bankalar bu rengi oldukça çok kullanır. Evlerde de durum bu şekildedir. Her rengin insan üzerinde bıraktığı bir etki vardır. Örneğin yatak odasında ara renkler pek tercih edilmez. Renk zevkine göre ya çok koyu tonlar kullanılır ( koyu kırmızı, koyu yeşil, siyah gibi… ) ya da beyaz ve tonları tercih edilir.

Mutfak bölümünde oldukça canlı renkler kullanılabilir. Örneğin turuncu rengin insana açlık hissini hatırlattırdığı düşünülür bu nedenle mutfaklarda turuncu ve sarı renklerine oldukça fazla yer verilir. Salonların açık ve ferah bir etki taşıması beklenir.





Misafirlerimizi ağırlayacağımız ve günün büyük bir kısmını geçireceğimiz salonlarımızın konforlu ve açık renklerde olmasını dileriz. Bu nedenle beyaz tonları ve açık mavi tonları, sarı tonları tercih edilir. Nedeni ise bu renklerin saflığı ve huzuru temsil etmesidir. Çocuk odalarında çocukların ilgisini çekmek açısından daha canlı bir görünüm sağlanmaya çalışılır. Bu nedenle her renk tonunun en canlı ve parlak olanları tercih edilir. Örneğin, civciv sarısı, portakal turuncusu, fıstık yeşili, şeker pembesi gibi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder